Att åka till Åre eller till Alperna handlar kanske främst om hur mycket pengar man vill lägga på resan, och hur snöglada människorna är som åker.

Om alla är vinterfantaster kan Alperna erbjuda mer fantastiska backar, en spännande nöjesliv och en kändisspotting som gör att man nästan kan trilla av liften – vilket inte är att rekommendera. Hit kommer nämligen gräddan av gräddan för att dricka champagne och åka i backar i de allra senaste skidkläderna. Vill man hamna på den senaste nattklubben är det Farm Club som gäller. Dock är det inte det enklaste att komma in. Det gäller att vara rätt klädd och på rätt humör för att få komma in till den över 70 år gamla klubben som ägs av två bröder. Detta ställe ligger i Verbier, och anses av de flesta vara Alpernas bästa skidort. Det vackra är att många som kom dit i sin ungdom, och som nu är gammal har fantastiska berättelse – som de gärna vill berätta. Så, ett tips är att lyssna och låta dig föras med på en spännande resa tillbaks i tiden.

När det kommer till Åre är det mer intimt men ändå den största orten i Sverige när det kommer till skidsporten. Under vinterhalvåret blossar orten upp och människor vallfärdas dit. Är man ung är detta det perfekta stället för fest och backåkning. För familjen finns det även perfekta backar, men då kanske Sälen med sitt Hundfjäll passar bättre.

Till den sportglade som inte åker skidor

Att åka till fjällen och inte vara det största fanet av skidsporten är inte helt ovanligt. Kanske är det så att man åker med familjen eller med det stora kompisgänget. Då är det inte backarna som lockar och är den främsta anledningen. Då handlar det om gemenskap och att göra något tillsammans. För ja, man kan vara ute i backen utan att åka vare sig, slalom, långfärdsskider eller snowboard.

  • Hundsläde – att bege sig ut i naturen i en släde som dras av fem hundar är en dröm. Målet är oftast att ni kommer till en liten stuga för att äta mackor och dricka varm Oboy. Denna aktivitet passar både familjen, kompisgänget och kärleksparet.
  • Vandra – Att vandra i bergen är något man inte ska göra på egen hand, eller helst inte utan guide. Har man ingen kunskap om laviner kan man lätt hamna i en eller råka utlösa en själv och både riskera sitt eget och andra människors liv.
  • Jobba – Kanske inte det roligaste, men ett bra sätt om de övriga sällskapet befinner sig i backen. Att vara själv och jobba i några timmar kan göra att en tung sten lossnar eller att det blir lättare att sedan umgås med de övriga sällskapet.
  • Surfa – att vara uppkopplad är något de flesta är ständigt. Och att du ska vara det i din fjällstuga är inga konstigheter. Ibland kan det vara skönt att komma bort och surfa på samma saker man surfar på hemma. Du är i ett annat tillstånd. Så varför inte passa på att surfa in på spelsajten Betsson för att se om lugnet gör att du kan fokusera och tänka bättre. När det kommer till poker och att spela på nätcasinon handlar det om att man inte ska vara för framfusig utan att ta det lugnt.