Skidorna är vallade, stugan är hyrd och familjen är laddad för årets skidsemester i fjällen. Nu återstår bara att packa bilen och köra iväg. Ja, bilen! För den långa resan är det viktigt att ha en bil som är bekväm att åka i och som klarar de svenska vintervägarna. Här ska du tipsas om Volkswagen id4.

Volkswagen id4 är en mycket populär elbil, och det är inte svårt att förstå varför. Bilen finns i två modeller: id4 Pro Performance eller id4 GTX. Den första är lite billigare med en motor som ger lite mindre effekt. Modellen GTX har större total effekt och är även fyrhjulsdriven. I den artikeln ska du få titta närmare på vad som är viktigt att tänka på när du kör en id4 på isiga och snöiga vägar.

Bilens komfort och rymlighet

För de flesta är det många mil att köra till fjällen och därför är det viktigt att bilen har en god komfort. Interiören i id4 gör ingen besviken. Du sitter mjukt och bekvämt, även i baksätet finns det gott om utrymme för passagerarna. Föraren kan reglera en hel del funktioner med hjälp av knapparna på ratten. Reser du med barn kan det vara bra att veta att det finns touchknappar för barnspärr.

När du öppnar bagageluckan finns det ett stort utrymme. Här finns alltså gott om plats för skidkläder och hjälmar. Om du inte behöver använda baksätet kan ryggstöden fällas och då får du ytterligare packutrymme. För en fjällresa kan det vara nödvändigt att montera en takbox. Tänk dock på att takboxen ökar luftmotståndet och därmed bilens energiförbrukning och räckvidd.

Att köra en id.4 på vintervägar

Har du en Volkswagen id.4 har du en bil som rullar på bra, även på vintervägar. Bilen är lättkörd och känns säker att köra på vägar täckta av snö och is. Möjligen är vägljudet något högt för den som brukar irriteras på onödiga ljud. För att klara väglaget ska du se till att ha ordentliga dubbdäck som ger ett bra grepp. Bilens antispinnsystem är bra men som alltid när det kommer till vintervägar är däcken och hastigheten otroligt viktiga. Bra dubbdäck med rätt däcktryck gör körningen bättre och säkrare. Vår rekommendation är att satsa på en bra vinterbil, som en Volkwagen id4, och sedan hitta andra sätt att göra skidresan lite billigare – och det går faktiskt.