Oavsett vilken resa du ska iväg på är det viktigt att planera packningen noggrant. Inför en skidresa är val av kläder extra viktigt eftersom vädret i snörika trakter snabbt kan slå om från solsken och värme till dimma och snöstorm.

skidåkningDet är inte bara kläder och träningsutrustning som behöver ses över inför skidresan utan det behövs även en bra resväska och laddare till mobilen. Även ett mobilskal som skyddar mobilen när du är ute och åker skidor är bra att ha. Hos Fyndiq hittar du både väskor, mobiltillbehör och mycket annat till resan till riktiga fyndpriser. Du beställer enkelt via nätet och får varorna levererade till dig inom kort.

Packa inför skidresan

Om du ska resa till en alpin anläggning för att åka utför bör du alltid ha med en skidjacka och skidbyxor som är anpassade till utförsåkning. Har du egna skidor och pjäxor packar du med dem men om du vill resa lätt går det lika bra att hyra skidutrustning på plats. Hjälm, skidglasögon och sköna underställ och strumpor som passar i skidpjäxor är också viktiga att få med. Innan du åker bör du prova alla kläder för att se att de fortfarande passar bra. Varma handskar är också viktigt och det kan vara smart att ta med ett extra par eftersom handskar ibland tappas bort.

Rätt plagg för utomhusträning

Om du ska iväg på en skidresa till skidspåren gäller det att packa smidiga klädesplagg som gör att du kan ta ut stakningen ordentligt och sträcka ut benen i skidrörelsen. Använd plagg som andas samtidigt som de skyddar mot fartvinden och snön. Skidglasögon och handskar som får plats i stavarnas ögla är andra viktiga detaljer att få med i packningen. Även valla och utrustning för att lägga på vallan eller ta bort den behöver finnas med i packningen om du inte åker på vallfria skidor. För att få koll på skidteknik är rådet att läsa mer här.