Funderar du över vart du och din eventuella familj ska åka på semester i vinter? Eftersom det förmodligen kommer bli svårt även då att åka utomlands, på grund av coronaviruset, ser inhemska alternativ bra ut. Sundsvall är en utmärkt destination med närhet till fina naturupplevelser.

Sundsvall är ett perfekt resmål för dig som tycker om att uppleva urbant stadsliv samtidigt som du har närhet till naturen. Inte minst är det ett fint resmål vintertid då stadens mysiga centrum blir en utmärkt bas att återvända till efter en dag i skidbackarna. Ta in på Baltic Hotel som du hittar på webbadressen https://www.baltichotell.com/hotellrum-sundsvall.aspx och upplev Sundsvall som vinterstad med några av de här tipsen.

Slalombacke nära centrum

Förra vintersäsongen blev inte så snötäckt som många hoppades. Förhoppningsvis blir det betydligt bättre i år, särskilt med tanke på att Sundsvall har många fina skidbackar att erbjuda. Om du vill åka slalom kan du göra det på bekvämt avstånd från centrala Sundsvall. Sundsvalls slalombacke ligger på Södra berget. Det är en slalombacke enligt internationell klass med 2 nedfarter. Du kan åka så långt som 650 meter och du har en total fallhöjd på drygt 140 meter. Om du vill åka längdskidor kan du söka dig till Sidsjö friluftsområde som ligger ungefär 3 kilometer sydväst om centrum. Där finns en värmestuga och möjligheter att åka pulka – vilket gör området perfekt för barnfamiljer. Ett annat fint naturområde är Skönviksberget strax söder om staden, även om det kanske har lite mer att erbjuda under sommartid är det fint också på vintern.

Att äta och mer att göra

Sundsvall är en relativt restaurangtät stad med mycket att göra, om du under vistelsen blir sugen på något gott att äta hittar du många alternativ i stadens centrala delar.

  • Mamma Augustas Restaurang – den här klassiska restaurangen hittar du på Baltic Hotel. Här kan du njuta av fantastiska rätter som flamberad pepparstek, vegetariska rätter och mycket annat.
  • Restaurang Apa som ligger i den vackra stadsdelen känd som Stenstaden är ett tips om ni är sugna på goda hamburgare.
  • Restaurang Saffran erbjuder goda vegetariska tapas. Också denna restaurang är belägen i Stenstaden.