Tycker du om vintersporter så har du troligtvis redan besökt Piteå ett antal gånger, men staden är minst lika populär som sommarstad. Numera står Piteå för så mycket som hälften av Norrbottens sommarturism. Med event som Piteå Dansar Och Ler och Piteå Summer Games så drar staden till sig besökare från hela världen, och på senare år har även svenskarna upptäckt tjusningen med pitepalt och pitemål.

Funderar du på att besöka Piteå så kan det vara hög tid att boka hotell, då den lilla staden i Norrbotten blir alltmer populär både bland utlandsturister och hemestrande svenskar. På Hotel Bishop Arms möts du av fräscha rum i engelsk tappning och en populär gastropub där du kan vila upp dig efter alla aktiviteter. Hotellet ägs av Elite Hotels of Sweden vilket innebär att du får tillgodoräkna dig poäng, övernattningar och restaurangcheckar om du är/blir medlem i Elite Hotels Rewards.

Ge dig ut på vandring i Piteå

Ända sedan den fruktade deltavarianten kom till Europa har alltfler svenskar valt en coronasäker semester i hemlandet framför utlandssemestern. Att vandra i naturen har således blivit alltmer populärt, och här har Piteå mer att erbjuda än de flesta städer. Norrbotten stoltserar med såväl orörd natur som tillgänglighetsanpassade leder, och tycker du om att grilla så finns det en uppsjö av mysiga eldstäder efter vägen. På Eliasleden hittar du en terräng med stor variation och många vackra sjöar. Även Fårön Friluftsområde erbjuder en spännande natur och har dessutom breda spångar de 300 första metrarna. Föredrar du att vandra i dina förfäders fotspår så ska du istället satsa på Arkeologstigen där du får möjlighet att passera gravar från bronsåldern samt en labyrint från självaste 1200-talet.

Fler aktiviteter i Piteåtrakten

När du vandrat klart kan du med fördel ge dig ut att paddla eller göra en längre upptäcktsfärd i Piteås berömda skärgård. Den unika kombinationen av bräckvattenmiljö, grunda havsområden, landhöjning och orördhet skapar fantastiska förutsättningar för djur- och växtlivet. Bondöfjärdens naturreservat, Dömans naturreservat och ön Baggen är några platser du absolut inte vill missa. Har du dessutom turen att få uppleva Piteå i juli månad så ska du självfallet roa dig på stadsfestivalen Piteå Dansar Och Ler, där du kommer få se internationella artister och ett makalöst tivoli.