Att äta regelbundet, få tillräckligt med sömn och aktivt tillföra kroppen näring är nyckeln till en bra livsstil. En god livsstil är en sluten cirkel där kost, näring, träning och återhämtning ständigt får balansera och avhjälpa varandra. Men om man har hamnat på latsidan: vart ska man börja?

De flesta känner till att en aktiv livsstil är en balans mellan att träna, vila och äta bra. Men för den som har svårt att komma igång är det inte lätt att veta vart man ska börja för att sätta igång. https://www.vitalplus.se/ är ett välrenommerat näringstillskott som används av de som vill bibehålla en aktiv livsstil och tillföra kroppen den näring som ibland inte alltid är lätt att få i sig genom den dagliga kosten. Det är ett bra sätt att påbörja – kliva in i – cirkeln som kallas god hälsa.

Gör det tillsammans med någon annan, eller för en dagbok där du kan skriva ner vad du har gjort för att hjälpa din kropp att hålla sig frisk. Kanske visar det sig att dessa tips gör att det blir lättare för dig att komma ut?

Äta, sova, träna

Vad innebär egentligen motion för ens välbefinnande? Ja, det är egentligen mer än vad du tror. Allt som ingår i ”hälsocirkeln” genererar nämligen energi och välmående. Ta en sådan enkel sak som en promenad: även om det låter ologiskt för många så ger faktiskt promenader energi. Men samtidigt som det ger mer energi (tack vare blodcirkulationen som ökar och därmed syresätter kroppen bättre) så effektiviserar promenaden också din sömn när du väl vilar. Många experter menar att det viktiga är att komma ut och röra sig, så känns jogging som en sak som är svår för dig att komma ut på – istället. All rörelse innebär också att du förbränner onödiga kalorier. Kroppen kan då ägna sig åt att tillgodose näringen i maten bättre.

Att ha goda matvanor är givetvis också viktigt. Många äter sockrade kvarg-yoghurtar till frukost i tron om att det är bra för hälsan. Kvarg har av någon anledning lyckas marknadsföras som nyttigt, trots att de ofta är fullproppade med socker och sötningsmedel. D-vitamin är en otroligt viktig nyckel i din diet. Vitaminet hjälper nämligen musklerna att hålla sig bra och i trim, dessutom ska de öka ens välmående då D-vitaminbrist kan leda till depression. Är du osäker på om du får i dig alla vitaminer och mineraler som behövs? Den komplexa sammansättningen kan du få via kosttillskott.

Fler tips till aktiv livsstil

Det mesta är lättare att göra i sällskap med någon annan. Kanske har du någon vän eller bekant som du har lust att lära känna lite bättre? Föreslå att ni ska börja ta en regelbunen promenad några gånger i veckan. Det är ofta roligare att promenera tillsammans med någon – och dessutom ökar faktiskt promenaden kreativiteten och bidrar till roligare samtalsämnen. Det säger faktiskt forskningen! Så kom ut på en promenad, förse kroppen med rätt typ av bränsle och känn hur du både äter och sover bättre.