Träning är bra för alla och ger inte bara en snyggare siluett utan även en bättre hälsa och ett starkare psyke. Löpning, simning, styrketräning, yoga eller dans – du väljer själv vilken träningsform som passar dig bäst. Roligast av allt blir om du varierar för att kroppens alla muskler ska få jobba och fin kondition hamna i topp.

Utrusta dig rätt

För att kunna dokumentera dina framgångar kan du hämta hjälp från teknikens underbara värld. Du hittar exempelvis ett stort sortiment sportklockor från Garmin som kan ge dig allt från information om din puls, hur många steg du tar, hur intensivt du tränar och hur väl du sover till instruktioner om var du befinner dig med hjälp av GPS. Komplettera med ett garmin forerunner 235 armband för att skydda klockan mot väta och slitage samtidigt som du får en snygg och elegant look.

Musik är också viktigt och du kan hitta både färdiga spellistor och göra egna kompositioner med hjälp av streamingtjänster. Att lyssna på musik med högt tempo och energiska texter får den som tränar att ge ännu mer och det är ett kul sätt att övervinna tristess och sinande motivation på.

När du tränar är det viktigt att du ständigt sätter nya mål och med hjälp av en sportklocka är det idag enklare än någonsin att hålla koll på dina resultat. Studier har visat att människor som dokumenterar sina prestationer känner sig mer motiverade att fortsätta. Exempel på träningsmål är:

  • Längre sträckor. Sätt ett mål att klara av att springa 3km, sedan 5, 10 osv. Öka långsamt för att undvika skador.
  • Tyngre vikter. Ju mer du orkar lyfta desto starkare blir du. Satsa på ett halvt kilo varannan vecka.
  • Sundare midjemått. Midjefett är farligare än att bära på än extrakilon runt låren; sätt gärna realistiska mål med hjälp av måttbandet än med vågen.

Glöm inte belöningen

Även om det är belöning i sig att känna sig piggare och starkare är det också trevligt att bjuda sig själv på något vid varje målstolpe. Det behöver varken vara dyrt eller komplicerat men att jobba mot ett par nya hörlurar, en snygg mössa eller en god bok är aldrig helt fel.