Att åka till fjällen för att åka skidor är en av svenskarnas absolut mest populära vinteraktiviteter. Oavsett om man väljer att åka till alperna eller stanna i de svenska backarna finns det gott om fina stunder att uppleva med sina vänner. Men även för dem som tycker att skidåkningen roar måttligt finns det saker att göra.

Även om hela familjen åker upp till svenska fjällen tillsammans för att åka skidor i Sälen, finns det gott om andra saker att göra på dagarna om just skidåkningen inte skulle locka alla i sällskapet lika mycket. Eller om man för en stund känner att det vore skönt att göra något annat. Några av sakerna man kan göra är att:

  • Bada. Få saker är så skönt för trötta kroppar, att efter en dag i skidbacken, få varna ner i en varm pool. Badhus och olika badmöjligheter är något som brukar finnas på de allra flesta olika skidområdena.
  • Shoppa. Utbudet för shopping varierar beroende på vart det är man åker skidor men shoppingmöjligheter brukar det alltid finnas även om de möjligen i vissa fall är mer begränsade. Sanningen är att många store modemärken kommer från eller i närheten från skidorter, märket Jofama grundades i Malung för att nämna ett exempel.
  • Fika. Vill man ta en kortare paus från skidåkningen så finns det få ställen som är så mysiga att ta en fika på som de olika fjällstugorna där man kan koppla av med trevligt sällskap och en kopp varm choklad.  Senare under eftermiddagarna, när liftarna ofta slutar gå, är det många fjällstugor som kör igång den klassiska after skiin med både livemusik och möjligheten till att ta en kall öl. Något svalkande brukar man nämligen behöva när man dansar i skidkläder och pjäxor.