Spela innebandy utomhus? Fungerar det? Jajamen, det är inga konstigheter faktiskt. I alla fall om man ska tro dagbladet. De skriver i en artikel om Dyket, en utomhus bana som nyligen invigts. Där är grundtanken att det ska stimulera spontanidrotten. Och det är ju verkligen en spännande tanke. Innebandy är ju främst, som namnet säger, en innesport – och den spelas främst när det är vintersäsong. Det är ju bra på så vis att man då kan kombinera olika sporter, som att man spelar fotboll på sommar och vår, men innebandy på höst och vinter. Men samtidigt, varför ska det vara så säsongsbetonat om det faktiskt går att spela utomhus också? Så här står det i artikeln om innebandy utomhus:

Till skillnad mot den vanliga innebandyn skiljer sig utomhusvarianten åt lite grand. Matcherna spelas tre mot tre och reglerna är lite mer “liberala”. Exempelvis är det tillåtet att nicka bollen och att spela bollen till egen målvakt genom att helt enkelt lyfta bollen över kortsargen.

Det är alltså lite annorlunda, men ändå samma sak. Och det är ju så härligt när sporter utvecklas på det här sättet. För ingen sport har ju varit exakt densamma från starten, och om sporter kan utvecklas så att fler kan spela dem så är det väl inget annat än bra. Precis som själva sporter utvecklas, gör ju också de märken man använder sig av. Unihoc är ett välkänt innebandy märke, och deras historia sträcker sig bak till 1960-talet. Hur det märket skulle påverkas av detta vet ingen men antagligen skulle de hoppa på trenden. Förhoppningen är självklart att detta ska leda till att innebandy kan spelas året om, och inte bara inomhus på vintern. Kanske kan det bli en sport som kan vara med i sommar-os? Vem vet, möjligheterna är oändliga.