Kom igång med löpning och börja använd strumpor som är både bra och sköna för dina fötter.

Har du känsliga fötter eller bara ett behov av att vara bekväm i dina skor och strumpor? Då är tåstrumpor från Funqwear helt rätt för dig. Tåstrumpor är mjuka och sköna runt foten, utan sömmar och håller isär tårna vilket förhindrar både skav och fotsvamp, dessutom får du en lättare massage av tårnas omhöljning av tyg, vilket ökar blodcirkulationen i fötterna. De är perfekta för träning liksom vid dans och yoga, liksom löpning.

Det är viktigt att ta hand om sina fötter, med bra skor till att börja med. Liksom att att just använda tåstrumpor. Undvik däremot att gå i högklackat varje dag, det är varken bra för fötter, knän eller höfter. Mer om hur du håller fötterna friska länge, för att kunna gå bekvämt länge i ditt liv, kan du läsa här.

Springa i skog – skönt för fötterna

Många vill komma igång med sin träning och inte minst med löpningen nu när våren börjar nalkas på det norra halvklotet. Då det finns olika typer av löpare liksom olika stigar gäller det att hitta det som passar just dig. Den kan vara mjuka barrstigar, stigar med slingrande granrötter, stigar på spångar av trä liksom branta uppförsbackar och fartfyllda stigar i nedåtstigande.

För att få till en bra löpteknik är det smart att först promenera för att vänja fötterna vid de olika underlagen i skogen, då utvecklas även din koordination och du kan så småningom lyfta blicken lite och därmed även höja farten.

  • När du löper på en skogsstig ska du hålla blicken snett neråt, ta korta steg och håll rytmen med händerna.
  • I en nedförsbacke ska du inte bromsa med låren utan låt benen avslappnat rulla på ner för backen.
  • Ta kortare steg och öka på stegrytmen. Sök med blicken lämpliga ställen att placera foten på. För att hålla balansen får du hjälp av armarna.
  • Det är fullständigt ok att promenera i en uppförsbacke. Använd armarna och händerna för att få en bra rytm. Du kan använda stavar, de gör uppförsbackarna lättare.

Källa: Svenska Yle

I Expressen går det att läsa om hur du kommer igång med löpning, överhuvudtaget. Det kan känna som en uppförsbacke att få in vanan nämligen. I Expressen Hälsoliv tipsar löparen Malin Ewerlöf om hur du kommer igång med din löpning på 12 veckor, perfekt nu inför sommaren ankomst inom några månader.