Under sportlovsveckan är det många som väljer att ta sitt pick och pack för att bege sig ut på kyliga äventyr. Detta år var det rekordmånga Stockholmare som valde att åka till fjällen, och detta är nog en trend som kommer hålla i sig.

402501-snowboardAllt fler människor väljer att åka på mer aktiva resor, och det passar faktiskt lika bra även om man är singel, nyförälskad eller om det är med barn man åker. Just under sportlovet så blir det allt fler som väljer att bege sig till fjällen. I en artikel från svd.se går det att läsa att bokningarna till fjällen hade redan i december hamnat över 12 % mot föregående säsong.

Högsäsong i fjällvärlden

Ja, det är ett otroligt stort tryck i fjällvärlden just nu. Vad man även kan se är att de inte bara är under loven som det är stort tryck utan man kan även se att mellanperioderna även fylls på med resenärer som vill få minnen för livet. Tar man Alperna som exempel är det inte längre helt klart att man bara åker dit under vintern utan nu lockar det nästan lika mycket att åka och vandra under de varmare perioderna. Dock är det viktigt att då inte glömma bort fotvård från Footmender så man både orkar med all vandring – eller all skidåkning.

Om svenske helst får välja är det juli vi vill ha semester. Enligt en artikel har juli mest soltimmar, men det är varmast i juli. Så glöm inte att bli vän med smhi för att ha den bästa kollen. Vad man även ska tänka på, oavsett om det handlar om sportlov eller sommarsemester är att man ska inte ha orealistiska förväntningar utan se det som en fin stund att hitta på något roligt. Då kommer chanserna öka att du får en bra semester.