Att få en medalj, ett diplom eller en pokal, liksom en rosett eller en statyett är ett bevis på att man är duktig på det man gör, eller att ens hund/häst/kanin är det. I dagens inlägg skriver vi om Charlotte Kalla och hennes träning i Sundsvall liksom om Blåvitts varma hjärta när de, över en dag, skickade över sin nyvunna pokal till en sjuk tolvåring på sjukhus.

fotbollprisNågon som vunnit många medaljer är vår alla egen Charlotte Kalla, skidstjärnan som är bosatt i Sundsvall och träningar konditionen på en riktig mördarbacke i stan. I ST kan vi läsa att skiddrottningen tycker att backen är en stor grund till att hon faktiskt bor i staden, tack vare den har hon riktigt bra kondition och eftersom den är så lättillgänglig blir det oftare så att hon tränar just där.

Pokalen som betydde jättemycket

Ja Kalla har vunnit en hel del medaljer liksom fotbollslag ibland vinner pokaler, efter en lyckad säsong till exempel. Ett stort lag är IFK Göteborg eller ”Blåvitt” som de heter i folkmun. I GP kan vi läsa en riktigt fin historia om hur pokalen från Svenska cupen skickades över en dag till en sjuk liten tolvåring som låg på sjukhus och inte kunde besöka träningen och se den på egen hand. Riktigt omtänksamt av fotbollslaget och klubben, som gjorde en sjuk tonåring väldigt glad. Med bara 50 procent av sin njurkapacitet kan det nämligen hända att man ibland inte orkar eller kan ta sig till alla platser man vill.

Ja en medalj eller en pokal kan betyda så mycket, och särskilt för de som antingen hejar på ett lag och med hela sitt hjärta vill se och fota en pokal, eller en som tränar hårt och gör allt för att nå till den förnämsta platsen med en guldmedalj om halsen, som Charlotte Kalla till exempel.

För inspiration kring skidåkning går det väldigt väl att klicka in sig här.