Elin Turpeinen är bara 24 år men räds inte nya äventyr. Hon är snowboardåkare, frilansare och bloggare – men främst är hon en äventyrare. 

“Faller du så dör du” säger hon om sin passion för offpiståkning och fortsätter:

– Man känner sig väldigt liten i den typen av miljöer. När man har gått för egen maskin till toppen, och ser att det finns hur många toppar till som helst… Det känns mäktigt, samtidigt som man får respekt.

Och Elin är en av många bevis på att överlevnad inte har någon ålder. Även fast hon är en ung tjej så är hon otroligt duktig på att hantera eventuella faror som kan komma och hon är inte rätt för att möta en lavin – hon är redo. Att åldern inte har någonting med Överlevnad att göra var även någonting som blev tydligt i ett av de senaste reality-serierna från SVT. Serien i fråga heter “The Island” och har förklarats som Robinson fast på riktigt. I serien, som är en brittisk dokumentärserie, får vi följa 14 män och 14 kvinnor som skickas iväg till varsin öde ö i Stilla havet för att försöka överleva. Dessa personer är helt vanliga människor som aldrig utsatts för vildmarken förut och nu måste de tillsammans hitta vatten, mat och samtidigt försöka skydda sig mot naturens faror.

De äldre mer förberedda

I serien är det en 70-år gammal man med och flera kvinnor i 50-60 årsåldern, och de klarar det
52566-two-generationshela i vissa fall bättre än de unga kvinnor och männen – kanske för att de valt att ett bra tag innan avfärd förbereda kroppen med mineraler, vitaminer, vitaepro och annat som är bra för att orka med. Medan de yngre kanske ätit som vanligt utan att tänka på hur kroppen bör förberedas inför ett sådant här äventyr.

Det är tydligt att det är en tuff upplevelse för alla på ön och nu ska det bli spännande att se om det kommer en svensk version av programmet. Om så borde verkligen Elin Turpinen vara med – med tanke på hennes vana att överleva i Alperna.