Vad finns det att tänka på vid packning av resväska och kabinväska egentligen? Och vilka är de sagda resmålen att upptäcka i Europa just nu? Res gärna så mycket du kan med tåg så minskar du din klimatpåverkan och ser mer från tågfönstret ­– än vad du någonsin hade gjort från ett litet fönster från flygplanet.

 

När du ska iväg på en resa behöver du allt som oftast en kabinväska. En sådan är en mindre väska du tar med dig på planet, in i kabinen. Inte en större variant som checkas in i bagaget. Men hur ska du tänka kring packning och vad finns det för spännande resmål på tapeten att utforska egentligen?

Packa väskan och upptäck Europa – gärna med tåg!

I Elle går det att läsa om de tio mest spännande nya resmålen att upptäcka i Europa. Och värt att säga är att du inte behöver flyga när du reser runt i Europa, om du har tid och tålamod finns det gott om tåg att ta med väskan på. Det gör att du ser mer av världen och dessutom är lite snällare mot klimatet på samma gång.

Några av de tips som framkommer i artikeln från Elle är Emilia-Romagna i Italien. Ett paradis för matälskare med ragùsås, skicka och balsamvinäger. Och glöm för guds skull inte parmesanosten som ska rivas på. Andra ovanliga resmål i Europa enligt artikeln är Kantabrien i Spanien med sandstränder, berg och byar. I stället för att styra kosan mot Amsterdam är också rådet att kolla in Nederländernas andra ställen, som provinsen Friesland i de norra delarna av landet. Här finns massvis av kaféer, kanaler och härliga festivaler att delta i under sommaren. Ett sista tips från artikeln är Kosovo, som är självständigt land sedan tio år tillbaka. Här finns spektakulära landskap, vingårdar och filmfestivaler att upptäcka och njuta av. Hitta hit!

I magasinet för resor, Vagabond, går det även att tipsas om att besöka Albanien, ett av Europa mindre kända hörn. Här finns allt från alptoppar med alpsjöar, stränder och dalar som tagna ur en himmelskt vacker målning. Det finns till och med något som heter albanska rivieran i landets södra delar, som har blivit en populär sommardestination för många. Upptäck Tirana och bergen först!

Så packar du resväskan rätt

Men hur packar du då på bästa sätt? Enligt de som reser allra mest finns det ett antal grundregler som förbättrar och förenklar för dig som resenär. Följ bland annat dessa råd:

  • Rulla alla dina kläder innan du lägger ned dem i resväskan. Kläderna tar då inte lika mycket plats och blir heller inte skrynkliga.
  • Lägg alla kläder i plastpåsar så är det lättare och hitta det du ska ha.
  • Satsa på en hård resväska eller ryggsäck som går att öppna på flera ställen.
  • Välj kläder du alltid använder hemma och försök matcha ihop alla plagg.
  • Ha ett backup-kit med de nödvändigaste i handbagaget i fall din väska kommer bort.
  • Packa ner tunna yllekläder ifall det är kallt på hotellet.
  • Om du ska bo på hostel är det bra och packa ner reselakan.

 

Källa: Metro