Den tidpunkt på året då man till alla skidsugnas förtjusning kan åka iväg på skidsemester närmar sig med stormsteg, och många har redan nu sätt till att boka årets skidstuga. För vintern blir ju aldrig så hälsosam och stärkande som i fjällen, som den gamla schlagerdängan av Jerry K Gustavsson och Scafell Pike sjunger. Oavsett hur stärkande årets fjällsemester kommer att bli finns det en hel del saker som man bör packa med sig för att förutsättningarna ska bli de rätta.

Utan rätt kläder i skidbacken finns risken att man både kommer att frysa och få en opraktisk skidupplevelse. På nätet kan man hitta många olika modeller av snygga skidkläder med samma fördel som alla skidkläder, att de är speciellt utvecklade och anpassade efter skidåkningen. Snygga skidkläder är därför något man gärna vill ha med sig på resan, även om man även brukar kunna handla det på plats i de flesta skidorter.

Precis som värmande skidkläder behöver man all annan typ av utrustning som kommer hjälpa en att hålla temperaturen där i liftkön. Det handlar om ett eller flera underställ, fleecetröja, mössa och vantar.  De allra flesta blir varma när man åker men i slalombacken kommer det också komma tillfällen då man inte rör på sig så mycket. Är man en van skidåkare har man troligtvis redan det mesta hemma men innan säsongen drar igång är det alltid bra att kolla igen utrustningen för att se om det är något som helt enkelt har gjort sitt och behöver ersättas med nytt.