Johaugs dom har fallit och det blir 13 månaders avstängning. Det innebär dock att skidstjärnan kommer kunna vara med i OS 2018 som kommer ske i Sydkorea av alla ställen.

pexels-photo-200404Det är nu klart hur den stora skidstjärnan Therese Johaug kommer att straffas för den omtalade dopingskandalen som sattes igång i oktober 2016. Det norska idrottsförbundet bekräftar nu att hon stängs av i 13 månader och får under den perioden varken delta i tävlingar eller någon form av organiserad träning. Domen är faktiskt kortare än vad Antidoping Norge har yrkat på tidigare och med denna dom kommer Johaug att kunna börja träna i god tid inför nästa vinter-OS som kickar igång i februari 2018. Om ett år med andra ord. Mer om detta går det att läsa om i bland annat Göteborgs-Posten.

Om ett år är det OS igen

Men det är långt kvar till OS och under tiden fram till dess får man nöja sig med vinterstudion och att dessutom åka skidor själv. I Dagens Nyheter går det att läsa om hur Hammarbybacken öppnade för säsongen nyligen och att det finns flera nybörjare i backen som lär sig grunderna i utförsåkning. För många är det kanske första gången de ställer sig på skidor i hela sina liv, som en person i artikel som kommer från soliga Indonesien.

Vad ska man ge till en person som verkligen älskar sport och kanske främst just skidåkning? Ja om du inte har råd med en sista-minuten-resa till alperna med nypistade, breda backar, solkräm och kall öl kan i stället en eller två mer personliga presenter vara på sin plats. Kanske låta beställa glasunderlägg med möjlighet att fästa skidbilder på som bakgrund? Eller kanske ståltermos med gravyr av personens namn som är perfekt att ha med sig i backen en snöig dag? Hur som helst är det lättare än man kan tro att överraska med en riktigt unik gåva, det gäller bara att tänka lite utanför ramarna.