Skidsport är stort i Sverige och anledningen är nog att vi har en sådan kultur och ett landskap och klimat som absolut är till skidåkarens fördel. I Sverige har vi även en del föreningar som bidrar till att skidsporterna får mer utrymme i många ungas liv. Skolresor bär av till Åre, Sälen och liknande.

Just i Sverige är skidsporten stor och med ett flertal skidstjärnor så briljerar Sverige i tävlingarna. Vi har ett bra tillfälle att träna och beroende på vart man bor i Sverige så är tillgången till just skidbackar ganska stor här. Man bör till fördel bo i norra Sverige om man vill ha fler möjligheter till träning. Dessutom är föreningslivet inom skidsport stort där också. Här har vi ett flertal sporter som vi briljerar i och de har oftast med snö och is att göra:

  • Slalom, vi har stora stjärnor inom slalom och detta är den enda sporten som inte är direkt könsstyrd och har haft många svenska kvinnor i täten.
  • Backhoppning, en adrenalinfylld sport med höga och lång hopp med skidor. Kommer ursprungligen från Norge och är en populär sport i norden.
  • Längdåkning är extremt stort just i Sverige med Vasaloppet som arrangeras varje år. Under tävlingen är det smart att ha bra kläder på sig och det främsta märket inom just skidsport är Colmar, köp Colmar och slipp frysa.
  • Snowboard, en kaxig skidsport från USA som lockar många skateboardåkare då de liknar varandra i att man bara använder en skida.
  • Skidskytte är en sport som innefattar längdåkning samt skytte, vi har haft duktiga inom denna sport och även här har kvinnor briljerat, exempelvis Magdalena Forsberg.