En utav de mest inflytelserika personerna inom skid-Sverige är utförsåkaren Stig Strand. Efter sin skidkarriär har han varit med och kommenterat skidloppen i de största tv-kanalerna. Nu vill han dock lägga tv-kommenteringen på hyllan.

skidor-skidbacke

Skidlegendaren Stig Strand funderar nu på att sluta med tv, skriver Expressen. Strand var med från början när SVT drog igång satsningen Vinterstudion och han var en viktig del i programmet i sju hela säsonger. Men sedan valde SVT att ersätta honom med Anja Pärson och Strand fick istället börja hos Eurosport. Nu känner dock Stig Strand att han inte vill ägna så mycket mer tid åt kommenteringen eftersom han redan har en civil karriär. Han driver verksamhet inom hotellbranschen och detta jobb kräver att han finns på plats där. Därför säger han nu att det snart kan bli sista gången tv-tittarna hör och ser honom i rutan.

Strand i reklamfilm

Under sin karriär som skidkommentator i tv har vi inte bara sett Stig Strand kommentera de olika loppen på SVT och Eurosport. Vi har även sett honom i en rad olika reklamer. Den som han fått mest utrymme i själv är reklamen för kosttillskottet Vitaepro. I den reklamen får man både se Strand åka skidor och ägna sig åt privata aktiviteter. I reklamen får man även lära känna legendaren lite bättre, samtidigt som han berättar om produkten. Den här reklamen finns fortfarande att se på exempelvis Youtube och för dig som är intresserad av produkten, läs mer om Vitaepro på vitaelabkosttillskott.se.

Strand i Let’s Dance

Om Stig Strand någonsin dyker upp i rutan igen efter att han gått i pension från tv-kommenterandet återstår att se. Kanske får han en nytändning och vill vara med i Let’s Dance som nära vännen och gamla landslagskollegan Ingemar Stenmark. Här kan man läsa att han i alla fall var på plats i studion för att ge sitt stöd till Stenmark under finalen av programmet.