Stödstrumpan har aldrig förr varit så populär som den just nu är. Detta går hand i hand med att allt fler väljer att träna och röra sig mer och då blir de mer fokus på att ha rätt utrustning samt att ta hand om sig på bästa sätt efter träningspasset. Därav bör alla ha en stödstrumpa som ligger och väntar. 

251506-striped-knit-socksNu har det blivit en självklarhet att man ska träna och ta hand om sig och man kan se i butikerna att utbudet av träningskläder, snygga träningskläder, får allt större plats på hyllorna. I en artikel går det att läsa att om på sju år har gått från att omsätta sportartiklar från 17 miljarder till 24 miljarder i Sverige. Detta ger lite svart på vitt att vi människor vill tärna och vi vill träna med bra kläder som ökar våra prestationer. Av den anledningen ökar intresset även för stödstrumpor och allt fler förstår styrkan i ett par bra strumpor. I och med att det nu är på modet att man ska gå runt med träningskläder (ja, det är acceptabelt att nu bära träningsbyxor under arbetstid även om man inte ska träna) så har det även blivit att allt mer fokus läggs på strumporna, vilket på positivt då ett par bra strumpor kan ha magisk inverkan på en kropp.

Behöver alla stödstrumpor

När det kommer till stödstrumpor så finns det ett enormt utbud, se bara på http://stödstrumpor.se/. Då gäller det att vara lite påläst innan för att verkligen se vad för strumpor som man behöver. I en artikel från gp kan man läsa om att man rekommenderar stödstrumpor även till friska unga människor. Detta då lite kompression hjälper till att förhindra exempelvis träningsvärk samt ökar blodcirkulationen. Vad man sak tänka på är att det finns två olika typer när det kommer till stödstrumpor.

  • Medicinska stödstrumpor – lindrar besvär som åderbråck och andra besvär
  • Stödstrumpor som hjälper i förebyggande syfte. Dessa funkar perfekt både för gravida, de som står mycket i jobbet samt om man tärnar hårt.

Om man fortfarande tvivlar på strumpornas makt så kan man läsa denna artikel om styrkan i att gå med olika färger på strumporna för att lyfta fram alla och ge stöd till de personer med Downs Syndrom.