Årligen är det många svenskar som väljer att åka till Alperna. Det finns resebyråer som bokar hela resan och allt som man kommer att behöva. Men kanske har man ändå bestämt sig för att sköta mycket av bokningen på egen hand.

Att åka till fjällen, eller att åka ännu längre till Alperna, kräver att man är så bra förberedd som möjligt. Speciellt om man har tänkt spara pengar på att bila hela vägen på egen hand med en egen hand. Lagen att man ska ha vinterdäck må ha upphört så här dags på året i Sverige men kanske inte utomlands. För att man ska komma fram så säkert som möjligt bör man därför kontrollera om det kommer att vara sådant vägunderlaget under färden att vinterdäck skulle vara bra att ha.

Vill man resa så billigt som möjligt till skidorten, kan det bästa alternativet vara att själv sätta ihop det paket som annars köps i sin helhet av resesajter och reseaktörer. Att ordna med hela resan kommer visserligen att ta något längre tid, men det kan visa sig vara mer prisvärt i längden. Har man varit i Alperna tidigare har man kanske redan ett hotell eller boende som man vill boka, och man vet också hur man smidigast tar sig hela vägen fram. Åker man däremot för första gången kan det vara mycket material att sätta sig in för att verkligen hitta de nästa alternativen.  Några tips för att kunna få en resa billigare är bland annat:

  • Jämför även priserna på mindre populära skidorter.
  • Läs recensioner på nätet kring de olika skidorterna.
  • Satsa på att försöka hitta billiga flygbiljetter om det inte blir att bila hela vägen.