När det kommer till tävlingar så är det något som kan få många att bege sig ut i spåret. Speciellt om det handlar om en svenska klassiker. Någon som även ser bra ut på CV:t

Det råder en enorm träningshets just nu, vilket är bra för man kan ägna sin lediga tid åt betydligt tråkigare och ohälsosamma saker. Vad detta har resulterat i är att fler och fler väljer att anta utmaningen att göra en svenska klassiker. Den går ut på att man under ett år ska genomföra Vättenrundan som är 30 mil på cykel, Vansbrosimmet som är att simma 3 kilometer, Lidingöloppet som är att springa 3 mil samt Vasaloppet som är 9 mil på långfärdsskridskor. Det är en stor utmaning och många väljer att börja med Vättenrundan för att under ett år träna upp sin kropp så de orkar ta sig an Vasaloppen. Här får du lite tips på hur du lär dig åka skidor och hur du tränar på bästa sätt.

Om du känner att du tvekar och inte vet vad du ger dig in på så kan vi meddela att nu 60 åriga Ragnar Steen varit med ett antal gånger och det kommer inte vara sista gången vi ser honom uppställd vid startlinjen i en tävling.

Bland annat har jag genomfört den svenska klassikern fem gånger. Det innebär Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet. Det har blivit sju Vasalopp och åtta gånger har jag deltagit i Vansbrosimningen. Fortfarande deltar jag årligen i något av Vasaloppsarrangemangen samt Göteborgsvarvet, 21 km jogging. (läs mer)