Upplever du ofta att du känner dig trött? Orkar du inte så mycket som du skulle vilja? Upplever du att du har dålig hårkvalitet och svaga naglar? Då kan du ha en brist i kroppen.

Det är otroligt viktigt att man alltid ser till att man får i sig det man behöver, om man inte äter varierat kommer man snabbt att få brister i kroppen som gör att man blir trött och inte orkar så mycket som man skulle vilja. Som friluftsmänniska och när man befinner sig i skogen är det extra viktigt att man ser till att ta hand om sig själv. Skogen kan nämligen vara en utsatt plats och väderförhållanden kan snabbt förändras. Därav är det av största vikt att man ser till att man får i sig det man behöver så att man orkar med allt som kan tänkas hända. Om man inte får i sig allt det man behöver är ofta det första symptomet att man är trött, det är få människor som vill gå igenom livet med sömniga ögon. Om du misstänker att du har en brist i kroppen av något slag bör du överväga kosttillskott.

Bra att tänka på om kosttillskott

Det är av största vikt att du kommer ihåg att kosttillskott aldrig kan ersätta en varierad, kost, de har kommit till för att just fungera som tillskott och för att komplettera den mat som du redan äter. Kosttillskott kommer aldrig att fungera lika bra som när din kropp får ta upp de olika ämnena och mineralerna från maten och det är med en varierad kost som du mår allra bäst. Se till att ät rätt kosttillskott för att komplettera den mat som du redan äter. Om du är osäker på om du får i dig tillräckligt av ett ämne kan du komplettera med kosttillskott för att vara säker på att du får i dig det du behöver. Du behöver även läsa på angående hur du ska äta ditt kosttillskott. Många kosttillskott ska nämligen ätas med mat medan ett fåtal andra behöver ätas på tom mage för att din kropp ska kunna ta upp dem. Detta är en viktig del av processen. Dessutom är det viktigt att du är medveten om att du inte märker någon skillnad under en natt, det tar tid för tillskotten att verka korrekt. Nyfiken att lära dig mer bra saker om kosttillskott? Mer information finns att läsa hos bland annat nyhetstidningen Aftonbladet eller i olika sorters hälsomagasin – allt du behöver göra är att googla vad du undrar över så hittar du rätt!