Under semifinalen i herrarnas bandy drog Daniel Mossberg till med en tackling som sänkte Simon Jansson – denna är nu ett föremål för bandyförbundets disciplinnämnd att utreda.

Lika självklart som att bandy går att spela utomhus, är det att fula tacklingar under spelets gång inte är tillåtna. Men det är just vad som hände när Sandvikens AIK spelare Daniel Mossberg körde in sin klubba rakt i sidan på VSK Bandys spelare Sinom Jansson och sedermera fick honom att avbryta matchen. Och precis som spekulerat och numera också bekräftat av Vestmanlands Läns Tidning, är tacklingen nu också anmäld till bandyförbundets disciplinnämnd av VSK Bandy. Till tidningen säger klubbchefen Michael Campese för Sandvikens AIK:

”– Vi har tittat på situationen hela dagen och man ser tydligt att bollen nere på isen, Daniel gör ingen ansats att spela på bollen överhuvudtaget, det är en klubba rätt in i revbenet på Simon. Det där kan vi inte ha på bandybanan.”

Så visst är man från bandylagets sida medvetna om Mossbergs skuld i det hela, men man säger också i ett uttalande på hemsidan att Daniel Mossberg i vanliga fall absolut inte är en spelare som ägnar sig åt denna sortens fulspel. Dock anser man också att händelsen bör utredas, och välkomnar därför att nämnden tar sig an och utreder vad som egentligen hände där ute på planen under matchen. Även inom klubben har man tagit ett enhälligt beslut: detta får inte förekomma inom sporten. Därför är det heller inte konstigt att man välkomnar en granskning av händelsen, och man understryker också att detta är något som ska rapporteras till bandyförbundets disciplinnämnd oavsett vilken typ av match tacklingen skulle ha utspelat sig på. Nu skedde det dock på SM, och därför finns även händelsen på film – och filmen visar tydligt vad som sker och nu är det bara upp till nämnden att avkunna vilken reprimand Mossberg ska delges för sin tackling.